Stora motorsporttävlingar

Motorsport är något som engagerar väldigt många människor i såväl Sverige som resten av världen. Det finns många olika grenar av motorsport, både bilar, motorcyklar, båtar med mera räknas in. Vi tänkte här skriva om ett par av de största motorsporterna och lite om dess tävlingar.

Formel 1

Formel 1

Formel 1 är en av de allra största motorsporterna med mängder av intresserade människor världen över. Troligtvis är det den höga farten och konkurrensen mellan de olika förarna som gör det så kittlande. Den för närvarande allra bästa föraren är Sebastian Vettel. Killen är långt ifrån 30 år gammal men har ändå redan nu samlat ihop så att han kunnat titulera sig själv för världsmästare fyra gånger – på fyra år. Han är lika överlägsen sina motståndare som Zlatan Ibrahimovic är i det svenska landslaget i fotboll. Frågan kan ställas samma om någon kommer att kunna hota Vettel från att vinna titeln så länge han håller på, likväl som man frågar sig om någon kan hota Zlatan från att vinna guldbollen så länge som han håller på.

Vill man titta på Vettel och hans motståndare eller känner någon som gärna skulle vilja det så kan man gå in på GO Sport Travels hemsida, för där kan du hitta  resor och biljetter – och presentkort till dessa, till formel 1 tävlingar runtom i världen.

Svenskt i Formel 1

Kanske är det lite extra intressant med Formel 1 nu för oss svenskar med tanke på att 23-årige Marcus Ericsson nyligen presenterats som försteförare för Formel 1 stallet Caterham. Det är nu bara dagar kvar till dess att han blir den förste svensken på just 23 år att stå på startlinjen för ett lopp i världens mest prestigefyllda racingtävling.

Det är i Australiens Grand Prix som Ericsson gör sin debut och han är hoppfull inför debuten trots faktumet att han kör för det som räknas till det sämsta Formel 1-stallet i hela cirkusen. Han säger till Göteborgsposten att han hoppas att de stora förändringar som gjorts i reglementet gällande både bak- och framvinge samt motorprestanda, ska minska avståndet till de mest etablerade stallen.

Nascar

Nascar är egentligen ett namn för en organisation som anordnar racing. Det handlar om en typ av racing som sker med supertrimmade standardbilar på racingbanor gjorda för att kunna köra riktigt snabbt på. Det som kommit att bli Nascar startade efter andra världskriget och har idag vuxit sig oerhört stort i USA. Enligt Wikipedia så ser över sju miljoner människor tävlingarna på plats varje säsong. Det finns idag en svensk som finns med i Nascarkretsar, det är en kille vid namn Alx Danielsson som tidigare i år i stallet Creation-Cope Racing fick göra tävlingsdebut i den amerikanska andradivisionen.