Toyotamodeller

Toyota är ett bilmärke som har många modeller på sitt samvete, och i många olika typer av bilar. Vi tänkte här skriva lite om några av alla de modeller som finns att välja bland till olika behov.

Toyota Yaris

Toyota Yaris är en av Toyotas mest populära småbilar. Den blev ersättaren till den tidigare modellen Toyota Starlet. Sett tillutseendet så är Yarisen en halvkombi eller en sedan. I den första generationen av Yaris så fanns även en tvillingmodell vid namn Yaris Verso, skillnaden var att den hade mer utrymme inuti och en större motorstyrka.

Toyota Yaris

Efter att första generationens bil under år 2000 fick utmärkelsen för årets bil så har bilen genomgått några ansiktslyft genom åren, förstås för att modernisera bilen. Den nuvarande senaste versionen av bilen lanserades i 2011 och är lite större än sina föregångare. 2012 kom även en hybridversion.

Toyota Supra

Supran är en sportbil som är sprungen ur modellen Celica som fick en lyxversion där man lade till Supra i namnet. Modellen kom till Sverige första gången 1983 och den sista modellen som så tidigt som 1986. Men rena Supramodeller har det senare kommit ut fler av. Den mest populära Supran är en vid namn MK IV. Det är den modell som synts bland annat i filmer som The fast and the furious. Det är en populär bil i street-bil-kretsar av den enkla anledningen att den har en motor som är väldigt lätt att trimma. Orginalmodellen kom med en treliters V-6:a samt dubbla turboaggregat på 330 hästkrafter.

Toyota Previa

Previa är en modell av Toyota som räknas som en minibuss. Den har funnits med oss sedan 1990 och denna första generation tillverkades mellan 1990 och 2000 och ansågs som väldigt modern och avancerad för sin tid. Den har mittmotorplacering under förare och passageraren och bakhjulsdrift.