Fotografera bilar

Är det dags att byta upp sig innan vintern eller gillar du att fotografera bilar som du stöter? Att fotografera bilar kan vara lite svårt, du behöver lite träning för att hitta de bästa vinklarna och ljusen. Vi tänkte därför ge dig några tips!

Kameran

Skaffa en bra kamera med objektiv och bra funktioner. Du vill kunna göra flera inställningar kring fokus, ljus och blixt. En bra zoom-funktion lämpar sig också om du vill fotografera bilar på håll. Hos Cyberphoto kan du jämföra kameror med olika specifikationer och i olika prisklasser. De kan ta emot äldre kameror i inbyte och du kan dra ned inköpskostnaden. Mobilkameror idag är bra på mycket och har kraftiga kameror men ingen mobilkamera kan stå sig emot en systemkamera med rätt objektiv.

Vinklar

Lek med kameran, ta inte bara bilder rakt framifrån. Våga gå ned på knän eller ställa dig på en stol för att få en annan vinkel av bilen. Du kan också testa att vrida kameran för att få en medveten sned bild. Det blir mer liv i  bilden när du går utanför ramen.

Filter

Med olika filter kan du ändra utseendet på bilen. Du ska så klart inte försköna en bil alltför mycket om du planerar på att sälja den, folk vill inte känna sig lurade när de kommer för att titta på bilen på plats. Polariseringsfilter tar exempelvis bort onödiga reflektioner och skapar andra kontraster.

Ljus

Det vanliga är stå med solen bakom sig när du fotograferar. Men sådana regler är som gjord för brytas! Utan att få solen in i objektivet kan du ställa dig i motljus eller med solen på sidan om dig istället. Du kommer helt klart att få bra bilder när ljuset får kasta sig över lacken på ett annat sätt.