Omöjligt att prestera utan prestanda

För alla som sysslar med bilsport av något slag så står det förhoppningsvis klart att man aldrig kommer nå speciellt långt på att bara vara en bra förare. Utan en bil med optimal kapacitet så kommer helt enkelt resultaten att svikta, vilket gör de mekaniska lösningarna samt dess underhåll till oerhört vitala delar för att kunna bli framgångsrik.

Vilken nivå man än är på när det kommer till bilsport så är det extremt viktigt att man väljer att samarbeta med andra kapabla människor som brinner för samma sak som du själv. Som förare är det ett måste att se till att omge sig sig med duktiga mekaniker eller åtminstone hitta en bra verkstad, om det inte är så att man själv är väldigt duktig på detta område. Det kan dock många gånger också vara en fråga om tid och ska man hela tiden vara den som funderar över de mekaniska lösningarna på bilden, implementera dom, samt laga allt som då och då går sönder, så finns det därefter ont om tid till att faktiskt träna på sin körning.

Nä, det är helt enkelt omöjligt att prestera inom bilsport utan prestanda, vilket gör att det som sagt är så otroligt viktigt att ha tillgång till en bra mekaniker eller förstående yrkesverkstad. Helst i början på vad som på sikt kan bli en lång och lovande karriär.