Motorsport – en riktig folkfest!

I samband med Svenska Rallyt kunde man ana en ny och väldigt motiverande energi bland svenska folket. Det är som att motorsporten är på gång igen och sakta men säkert på väg att inta sin position som kär folksport.

Vi har inte lika många förare i toppen som förr, det är ett sant faktum, men det finns anledningar till detta. En av anledningarna är just det vi talar om – intresset för sporten bland svenskar. Finns inget stort intresse finns automatiskt inget stort kapital att använda för att generera med möjligheter till motorsporten. Det krävs ett organiserat arbete från den svenska motorförbundet, men utöver detta behövs ett folkligt intresse som genererar intäkter för att finansiera satsningar.

Ett tydligt tecken på motorsportens pånyttfödelse är det ökade spelandet på olika typer av motorevent. Idag erbjuder flera av de stora spelbolagen odds på alla möjliga sporter och att spela på ens egen favoritsport har blivit en riktig hit. På nätet finns dessutom möjligheten att hitta en bra betting bonus som ökar chanserna till vinst på oddspel i exempelvis motorsport. En bonus som ger dig ett extra spel är bland annat av stort värde för den som spelar på speedway allsvenskans matcher.

Rally för människor närmre, ute i stugorna liksom längs de slingriga skogsvägarna där rallyförarna snabbt svischar sig fram. Men även andra sporter inom motorvärlden så som speedway och Formell 1 har i tider lyckats att skapa en speciell känsla bland publiken. Den som har upplevt speedway i verkligheten kan nog intyga om att förarna är tuffa idrottsmän och att klubbkänslan blir precis som i vilken sport som helst. Det är nog en av få sporter som kan stoltsera med att kunna fylla sina arenor med lika stort antal som invånare på orten. Det är helt enkelt riktiga folk –och fartfester!