Road trip genom Europa

Något som alla människor någon gång skulle få en chans att vara med om är en riktigt rolig road trip. Vårt förslag är att styra skutan (ursäkta, vi menar förstås bilen!) ner genom Europa innan du åter beger dig hem till Sverige igen.

Att dra ut på road trip i Europa är någonting som vi unnar alla människor att få uppleva minst en gång i sina liv. Genom att köra bil och inte flyga så får man en chans att upptäcka länderna och landskapen på ett helt annat sätt, något som brukar generera väldigt värdefulla minnen.

Beroende på vart ni startar i Sverige så kan det var smart att få en sista nattsömn inom landets gränser. Där erbjuder Elite alternativ i princip alla större städer,men rekommendationen är kanske att övernatta just i Malmö innan ni drar över Öresundsbron till Danmark, där det finns tre olika hotell att välja mellan.

När du väl kommit utomlands

När du väl lämnat svensk mark bakom dig så är det självfallet bra om ni har en ungefärlig utstakad rutt framför er, men kom samtidigt ihåg att inte vara för detaljerad när det kommer till era reseplaner. Något av det roligaste med en road trip är möjligheten att vara spontan och låta vägen lite mystiskt föra en dit den själv känner för. Är man bara nog förbered på vad som än kan uppstå så brukar det hela sluta bra, samtidigt som man har väldigt roligt på kuppen!

Planera rätt

Det är viktigt att se till att planera rätt inför en road trip av detta slag. Ser man först till bilen så är det viktigt att det finns extradäck ifall någon form av punktering skulle inträffa, samt att man har med sig all sådan utrustning som ofta kan behöva bytas på en bil, exempelvis säkringar som finns att köpa bland annat hos Biltema. Man bör även gå igenom bilen grundligt innan resan för att kontrollera att allt står rätt till, för att undvika rejält med trubbel längs vägen när man som minst anar det. Något annat som är viktigt är att ha med sig nog med pengar så att man verkligen har så att man klarar sig om någonting oförutsett skulle inträffa. Man vet aldrig vad som händer efter vägarna och när en extra buffert kan komma väl till pass. Tänk också på att säkerheten i vissa länder är betydligt lägre än den vi har i Sverige och att brott kan förekomma i betydligt större utsträckning. Till viss del får ni alltså vara på er vakt och därför så kan det vara smart att inte bara lite blind på alla personer i exakt alla lägen.