Toyota Hybrid Racing

Miljömässigt så är hybridbilar oslagbara, att med flertalet olika kraftkällor driva bilen i godtagbar hastighet. Att kombinera en helt valig motor som är bensin- eller dieseldriven med batteridrivna motorer är klart det vanligaste.

Toyota Hybrid Racing

Att Toyota satsar på hybridbilar är ju ingen överraskning, i dagens bilmarknad så är hybrid en del av miljötänket hos de flesta. Toyota är inte annorlund där än någon annan. Vad som är annorlunda är deras engagemang i Hybrid Racing där de skördar framgångar mest hela tiden. Toyota ligger i framkan där. Och senast i FIA World Endurance Championship i Shanghai så var Toyotas TS030 Hybrid i ledning hela tävlingen. Ingen kom förbi och de stod som segrare när denna uthållighetstävling var klar.

Inför säsongen 2012 så presenterade Toyota sin modell TS030 Hybrid i sportvagnsracingen, bilen som är utrustad med en 8 cylindrig bensinmotor har ett hybridsystem på 300 hk. Man använder sig av en superkondensatorteknik som laddas vid speciella zoner på racingbanan.

Med denna hybrid bil så har Toyota Racing vunnit många tävligar redan och planerna är att bli världsledande och världsmästare. 2013 har varit ett framgångsrikt år för teamet trots att man bara tävlat i sex av de åtta deltävlingarna så har framgångarna funnits där. Tre tävlingar har man vunnit och två i en tävling. Man har tagit pole position i tre tävlingar och på fyra tävlingar har man visat sig genom att haft de snabbaste varvtiderna under loppen. Förarna Alex Wurz och Nicolas Lapierre har verkligen presterat bra under dessa tävlingar, de kom även på en tredje plats i förarmästerskapet.