Svenska motorprofiler

Rospiggarna

Något som kanske inte alla som inte just är stora fan av motorsport tänker på, är att Sverige är ett land med en hel del duktiga motorsportprofiler, inte bara historiskt sett utan även just nu. Vi tänkte presentera några av dem.

Marcus Ericsson

Vi skrev ju precis att vi skulle räkna upp stjärnor inom motorsporter och så är den första vi nämner Marcus Ericsson som Spelbolag som Unibet betalar ut hela tusen gånger pengarna om han skulle lyckas gå och vinna ett lopp. Utifrån detta så kanske någon tycker att det är tvivelaktigt att han ska kallas för en ”stjärna”. Men vi vänder på perspektivet istället och förklarar varför. Ericsson blev tidigare i vår den förste svensken på 23 år att köra Formel 1. Att ta sig så långt som att få köra i Formel 1 är alla racingförares stora dröm, men det är väldigt, väldigt få som faktiskt lyckas. Att sedan oddsen är så höga beror även på att han kör för det kanske sämsta stallet i hela Formel 1 cirkusen.

Andreas Jonsson

Andreas Jonsson är en svensk Speedwayförare som genom åren har varit mycket framgångsrik inom sin sport. Ett flertal svenska mästerskap har han vunnit, bland annat 2006, 2007, 2009, 2010 och 2011. Han har dessutom varit framgångsrik i världstoppen i Grand Prix-tävlingarna. Sin bästa säsong gjorde han 2006 då han i sluträkningen hamnade på en fjärdeplats – ett mycket bra resultat för killen med Rospiggarna från Hallstavik som moderklubb.

Mattias Ekström

Mattias Ekström är en svensk racingförare från Falun (uppvuxen utanför Avesta). Att han skulle bli racingförare är var kanske inte så oväntat med tanke på att hans far är rallycrossföraren Bengt Ekström. Mattias har genom åren  vunnit ett antal titlar och var 2007 nominerad till både Jerringpriset och till priset för bäste manlig idrottare i Sverige, som delas ut vid idrottsgalan varje år. Förutom nämnda titlar har han även vunnit Race of Championship tre gånger – mellan 2006 och 2009.